TALLERS ART NATURA
Els Tallers d´Art Natura són activitats que pretenen desenvolupar la creativitat a través de la descoberta i l’interacció amb l’entorn com a font de recursos i d’inspiració artística. Aquesta forma d’expressió plàstica, vínculada al landart, fomenta el treball de les capacitats cognitives i emocionals dels participants. Orientats a grups de nens i joves, enriqueixen, com a activitat docent complementaria, l'activitat acadèmica o de lleure.

Què és el Land Art?
El Land art és un moviment de vanguarda que sorgí a finals dels anys 60, en el qual el paisatge i l'entorn naturals estàn relacionats amb l'obra. No es tan sols la simple ubicació de les peces en entorns naturals, si no que el mateix entorn es el mitjà de creació. També es pot referir a un art creat utilitzant materials naturals (pedres, fulles, branques, terrra,...). Robert Smithson l'anomenà Earthworks ('treballs de la Terra'). Està vinculat també a altres moviments com l'art povera o l'art efímer. Altres exponents d'aquests moviments poden ser Andy Goldsworthy, Giuseppe Penone, Richard Long, Patrick Dougherty, Xicu Cabanyes, Marc Sellares,...


Objectius de l’activitat

  • Desenvolupar aptituds artístiques i la creativitat a través del land art.
  • Promoure habilitats socials positives a través del treball en equip
  • Fomentar el respecte de l’entorn natural a través de la seva descoberta i interacció creativa.
  • Desenvolupament de la intel·ligència espacial i el raonament lògicMetodologia

Coordinats per l'artista Esteve Dalmau, els tallers estan concebuts com a activitats paral·leles a les activitats docents i de lleure. La seva durada és de 2 hores aproximadament. Després d'una reunió prèvia amb l'equip de professors o monitors, el coordinador realitza un reconeixement de la ubicació on realitzar l'activitat. També es pot concretar una xerrada prèvia amb els destinataris de l'activitat.

Per a més informació:© Esteve Dalmau. Design by YGB.